Medlemsaktiviteter

Välkommen till klubben! 

Sällskapet Segersta Sportryttare startades 2009 av några dressyrentusiaster med målsättning att bli Sveriges bästa dressyrklubb.

Till oss är de ryttare välkomna som vill satsa mot toppen i ett klimat som andas gemenskap, engagemang, stolthet och kreativitet. Vi tror att man utvecklas både som ryttare och som ekipage genom att jobba målmedvetet, både avsuttet och uppsuttet och framför allt genom att ha roligt tillsammans med likasinnade på vägen. Dressyr är över lag en ganska ”ensam” sport och på Segersta är vi väldigt stolta över vår fina gemenskap som sträcker sig långt över åldrar och ryttarnivåer. Här ser man allt som oftast internationella Grand Prix ryttare i ivrigt samspråk med våra yngre stjärnor i ridhuset. Vi gläds med varandra i framgång och vi stärker och pushar varandra i motgång, det är så man växer både som ryttare och som människa.

Vår bas är Segersta Herrgård, en anläggning i världsklass som drivs i privat regi. Vi bereds tillgång till ett fantastiskt ridhus, utebana samt en ryttarlounge varsamt inredd för högsta komfort. På anläggningen bedrivs professionell verksamhet på internationell nivå och med tanke på verksamhetens karaktär är det av yttersta vikt att vi respekterar anläggningens avspärrningar och regler. Framför allt är det viktigt att endast absolut friska hästar kommer till träningar och evenemang. Vi är väldigt glada över att ha en så fantastisk anläggning med extraordinära hemmatränare som bas.

Eftersom vi är en liten men mycket aktiv klubb ställer det höga krav på våra medlemmars engagemang. För att kunna ha en så omfattande aktivitetskalender och anordna den mängd tävlingar på hög nivå som vi gör i dag förväntar vi oss att alla medlemmar är med och engagerar sig. Under det här året har vi sett våra internationella Grand Prix ryttare som funktionärer för Juniorer och Young Riders, ivrigt coachandes våra ponnystjärnor på hemmatävlingar mot framgång. Våra Juniorer och Young Riders som funkisar och i utbyte hjälper de yngre stjärnorna våra äldre genom att vara funktionärer då vi anordnar tävlingar för stor häst.

Vår målsättning är inte att bli Sveriges största klubb, vi vill bli Sveriges bästa klubb.

Hannah Hennix är ansvarig för medlemsaktiviteterna. I menyn till vänster hittar du information om vad som är aktuellt just nu. Här har du möjlighet att träningstävla, testa en ny nivå eller, få feedback på en Kür. Vi siktar på att bjuda in intressanta föreläsare och kanske göra något spännande studiebesök. Det är högt i tak och möjligheterna är oändliga!

Du är varmt välkommen att engagera dig i klubben, så tveka inte att kontakta oss om du vill vara med och jobba för en klubb i ständig utveckling. Har du något förslag på aktivitet som du tror skulle vara kul att anordna eller om du har något speciellt önskemål, eller bara undrar något, hör av dig till Hannah Hennix!

Vi ser fram emot ett spännande och aktivt år!