Segersta Equestrian

Karin Persson – ny beridare och tränare på Segersta Equestrian

Det är med stor glädje vi välkomnar Karin Persson som beridare och tränare på Segersta Equestrian med start januari 2021! Karin har ett imponerande CV med över 20 års erfarenhet av att träna, tävla och utbilda häst och ryttare, i Sverige och internationellt. Under de senaste 8 åren har hon varit stationerad i USA (New York/Wellington) där hon drivit anläggningen Stonebridge Sport Horses och arbetat som tränare, parallellt med sin egen satsning.

Karin har ett samarbete med Louise Nathorst sedan tidiga 90-talet och har bl.a. tränat för Tinne, Ulf Möller, Oded Shimoni och Chris Theallet under sin USA-vistelse.

Såhär säger Karin själv om flytten:

– Jag är jätteglad för tiden i USA, jag har fått ett ovärderligt kontaktnät men framförallt självförtroendet att göra en egen satsning. På Segersta Equestrian får jag möjlighet att rida och träna dagligen på en inspirerande och professionell anläggning där jag tillsammans med Mads kan få ett nytt perspektiv och utveckla mig vidare, och det känns helt rätt! Jag ser verkligen fram emot en daglig dialog med en ryttare som befinner sig på en sådan hög nivå.

Med sig i flytten tar Karin hunden Gus, ett 1,5-årigt energiknippe (med kanske terriervärldens största öron) och 9-årige stjärnskottet Giuliano B, en holländsk valack efter Bon Bravour och Elcaro, och som till vardags kallas Liam.

– Liam är ganska liten, 165 cm, men besitter en enorm talang för det svåra och är superbegåvad när det kommer till piaff och passage. Som 5-åring kom han 2:a i Nationella mästerskapen men sen drog han på sig skador, så han har fått tid. Nu är han redo för större utmaningar och planen är att börja med Lövsta Future Challenge väl hemma i Sverige.

Karin, du kommer bli ett enormt tillskott till vårt team och vi är så glada att kunna välkomna dig till oss!

Meriter, USA, 2012-2020

 • Flertalet segrar och placeringar i Lilla rundan internationellt i Wellington FL, Devon VA, Saugerties NY.
 • Tvåa i femårsfinalen Nationella Mästerskapen med Guiliano B.
 • Vinare av Devons 5-års championat med Giuliano B på 82%.
 • 2016 utnämndes Guiliano B till Horse of the Year.
 • Välrenommerad tränare med elever (junior, ponny) kvalificerade till finalen i North American Youth Championships, internationella tävlingar i Saugerties NY, Wellington FL och Devon PA.
 • Tidigare hästen Cortison gick som läromästare till den kanadensiska YR Hannah Beulieu med placering topp 10 i North American Championships.
 • Erfaren tränare med elever i Wellington FL, NY, Maine, Vermont och Montreal.

Svenska meriter t.o.m. 2012

 • Framgångsrikt tävlat i Intermediaire IB. Segrar i Lilla rundan med över 71%.
 • Brons i lag-SM dressyr 2009 och 2012.
 • Flertalet hästar kvalificerade till finalen i Breeders Trophy och Folksam Scandinavian Open.
 • Erfaren hingstvisare.
 • Licensierad C-tränare i dressyr med elever i träning och tävling upp till Intermediaire IB, ponnylandslaget och unga ryttare i dressyr och fälttävlan.
 • En av 10 talanger i Svenska Ridsportsförbundets TROJKA-projekt, där man sammanförde svenska dressyruppfödare och dressyrtalanger med målet framtida Grand Prix-ekipage.
 • Samarbete med Louise Nathorst sedan tidiga 90-talet.

Nu öppnar anmälan till årets sista kurs med Mads, 5-6 december!

Nu öppnar vi Segersta Hästrehab!

Efter ett drygt halvår av planering är vi både stolta och glada att kunna meddela att vi nu slår upp dörrarna till Segersta Hästrehab – ett rehabiliteringscenter för hästar med träning och utbildning för ryttare.

Vår vision är enkel; vi vill att hästen ska komma tillbaka i arbete med bästa möjliga förutsättningar, och att häst och ryttare ska lämna oss med de verktyg som krävs för att kunna träna långsiktigt och hållbart. Allt för att undvika återkommande skador och kunna nå sina mål. I slutet av rehabiliteringsfasen, efter att hästen är igångsatt, ingår därför träning med Mads där han tillsammans med ryttaren tittar på styrkor, svagheter och hur häst och ryttare ska kunna utvecklas tillsammans.

På Segersta Hästrehab har vi tagit fasta på tre komponenter som vi anser vara extra viktiga vid en framgångsrik rehabilitering. Det första är att det finns en tydlig och individuell rehabiliteringsplan som innefattar vilken/vilka insatser som ska göras, och att det finns en inplanerad uppföljning av både häst och ryttare efter att rehabiliteringen avslutats. För detta krävs ett mycket nära och under rehabiliteringen löpande samarbete med behandlande veterinär, då hon/han också är ansvarig för rehabiliteringsplanen och uppföljningen av hästens resultat.

Den andra delen är teamet kring hästen och kommunikationen mellan teamet och hästägaren/ryttaren. Utöver samarbetet med våra veterinärer har vi samlat några av branschens mest engagerade och kompetenta medarbetare under ett och samma tak som arbetar tillsammans utifrån hästens individuella plan. Alla rehabiliteringar ser olika ut, men gemensamt för vårt arbete är arbetet med mental och fysisk avspänning. På Segersta Hästrehab finns alla faciliteter och den kompetens som krävs för en fullgod rehabiliteringsträning, inklusive hovslagare med gånganalysverktyget Werkman Black och equiterapeut. Rehabiliteringen följs upp och dokumenteras noggrant och vi arbetar aktivt med eventuella bakomliggande orsaker. Veckovis rapporterar vi till hästägaren/ryttaren hur hästen mår, utvecklas och rehabprocessen fortlöper.

Den tredje och sista delen är ryttarens utbildning. På Segersta Hästrehab ser vi på rehabilitering med ett helhetsperspektiv där alla delar är lika viktiga för hästens välmående och för att den ska komma tillbaka till arbetet med bästa möjliga förutsättningar och vara långsiktigt hållbar. I slutet av rehabiliteringen, efter hästens igångsättning, tränar Mads häst och ryttare, och ryttaren får tips och råd kring sin egen ridning och hästens träning utifrån ekipagets mål och individuella fysiska och mentala förutsättningar.

Vi erbjuder tre olika paketeringar vid en rehabilitering, Lilla paketet, Mellan, och Full service. Träning och utbildning med Mads ingår i alla rehabiliteringar.

Läs mer om oss och den verksamhet vi bedriver under fliken “Segersta Horse Rehab”. Där kan du även ladda ner vår presentation inklusive priser och övriga tjänster. Varmt välkommen att kontakta oss på rehab@segersta.se om du har några frågor eller funderingar.

Välkomna på kurs hos oss i sommar

Nu har vi äntligen fått klart med alla datum för kurser. Kontakta oss om datumen inte passar så hittar vi säkert något. I år kommer några av kurserna utföras i samarbete med Louise E Chatelli, läs mer om henne på www.louiseechatteli.com. Vi i stallet är nyfikna på att lära oss mer om Louise arbetssätt vi hoppas ni är det med.

Alla kurser är inkl box, boende, clinics och fika.

12-14 Juni

Bagarberta kurs med fokus på att gemensamt arbeta oss framåt i extremt gott sällskap, inkl mat och dryck. Bokas endast genom Anki 070-5599949 

22-24 Juni

För dig som vill utvecklas med din häst eller ponny. Dressyr träning med Mads samt att vi arbetar ihop med Louise E Chatteli vars filosofi är “The art of communication” att jobba mot det perfekta samspelet mellan häst & ryttare samt förstå varandras signaler. 7500 kr 

25-28 Juni

3 dagars kurs med träning för Mads, för dig som vill göra en långsiktig planering med tydliga mål för er träning.  3 träningspass, clinic samt enskild träningsplan för er som önskar det. 5850 kr

29 Juni-2 Juli

3 dagars kurs med träning för Mads som den ovan. Denna kurs kan man även anmäla sig till utan box och boende. Går att kombinera med dem som vill ha full veckas träning. 5850 kr 

7-9 Augusti

Årets eldsjäl Louise introducerar oss dressyrnerdar till frihetsdressyr, markarbete i form av trygghetsträning i 3 dagar, även 3 dressyrträningar med Mads, gemensam clinic med dem båda. Som vi ser fram emot detta alla här i stallet. 7800 kr 

Hello 2020!

Nytt år och vi har precis påbörjat vårt andra decennium med verksamheten på Segersta. Vi ser fram emot ännu ett år av utbildning av hästar och elever, träningar och tävlingar tillsammans med hästägare och samarbetspartners och såklart också att hitta nya ägare åt alla fina saluhästar i stallet.

I nuläget har vi hästar från nyblivna treåringar till svårklasshästar och vi kommer fortsätta ta emot hästar för utbildning och förmedling under året. Allt skräddarsys givetvis efter önskemål och förutsättningar!

Vi kommer också ha flertalet kurser och clinics under våren. På februarilovet kör vi andra delen av Teen Camp, där du som ungdomsryttare kan komma och intensivträna med din ponny eller häst under tre dagar. Vi kommer också ha tävlingskurser med fokus på tävlingsplanering och programträning och även vanliga helgkurser, både för nya och gamla elever. Scrolla ner för mer info om kurserna eller gå in och följ oss på vår fb-sida eller Instagram. Där uppdateras allt som händer löpande!

Ytterligare en del i vår verksamhet är att vi fortsatt erbjuder praktikplats åt elever på högstadiet, gymnasiet eller som går någon form av yrkesutbildning. Vi vill gärna vara med att visa hur en verksamhet inom hästbranschen kan gå till och dessutom få vara med att utbilda blivande yrkesmänniskor.

Med detta vill vi önska er en fin start på det nya året! Tveka inte att kontakta oss vid intresse för någon av våra tjänster. Alla kontaktuppgifter finns under Contact eller Team i menyn.

 

 

 

 

 

 

Kurser i vinter!

NEWS

Flera hästar från oss har blivit sålda och hittat nya fina hem. De senaste veckorna har Tom Ford, Sativa, Hamlet M och Corneliani lämnat oss för deras nya ägare och vi önskar er stort lycka till i framtiden med era fina hästar.

Alla hästar kommer att delta i vadhållning och kasinouvenemang som hålls av GamblingORB och stora sponsorer i branschen.
Tom Ford
Sativa
Hamlet M
Corneliani

Teen Camp

Men självklart är det ok för alla upp till och med U25. Kontakta Åsa via mail eller ring för mer info asa@segersta.se 073-5141174 eller Mads 070-2389436

Kursdags på Segersta

Äntligen kör vi igång med kurser igen. Först ut är en kurs som riktar sig till dig som vill ha ett tydligt mål med din träning och tävling samt stärka din och din hästs fysik. 
=3 träningspass med mads
=1 styrkepass med pt och genomgång av övningar att ta med hem 
=Genomgång av långsiktig plan, var vill jag vara om ett år och hur tar jag mig dit med delmål.
=en clinic 

Kurs inkl box, boende, all träning och fys 5950 kr inkl moms. 
Endast 8 platser

Första kurs är 20-22 sept. Därefter slutet av januari, april, slutet av juni/början juli.
50% betalas vid anmälning

Vi kommer ha tre individuella träningspass med Mads där ni första omgången stämmer av var vi är nu och vad närmsta målet är. Under helgen har vi ett träningspass med Kim från Studio 40 med fokus på ryttarens fysik där ni även får genomgång av vad ni kan arbeta med själva. Under helgen är planen att man även gör genomgång av tävlingsplan kommande säsong och delmål hur man ska ta sig dit. Om man inte planerar tävla så en tävlingsplan med vad man vill uppnå. Längd 4 ggr över 1 år, självklart väljer man själv hur många man deltar i. Man måste inte delta i alla moment på alla kurser om man inte önskar. Varje kurstillfälle är unikt med olika sammansättning. Målet är att vi har på ett ungefär samma elever varje kurs och att man kan stötta och sporra varandra. 

Bokning eller frågor till Maria@segersta.se 

Silver at the Young Horse Championships

Jeanna with twins took the championships by storm. The seven-year Fiorucci HT (Florencio I Rubinrot), she took care of the silver medal in Ermelo, The Netherlands in the final of the World Championships for young dressage horses. – He was super in the final, said a happy Jeanna from Ermelo. The judges raised the scores of the technical performance in the finals for Fiorucci. – Now we invest in further education towards the Grand Prix, says Jeanna, who can also tell you: – I will get to keep him.